Siirry suoraan sisältöön

Sidosryhmäyhteistyö

Tatu ja Patu hakivat patenttia PRH:lta

Lastenkirjahahmot Tatu ja Patu ovat monien toimiensa ohessa tunnetusti myös idearikkaita keksijöitä. Aiemmin heillä ei silti ollut yhtäkään PRH:n myöntämää patenttia.

Tatu ja Patu -kirjojen tekijöiden Aino Havukaisen ja Sami Toivosen mukaan ylivoimaisesti suosituin Tatun ja Patun keksintö on aamutoimet automatisoiva aamutoimiautomaatti. Sellaisen kirjailijat itsekin haluaisivat kotiinsa.

Niinpä veljekset tekivät patenttihakemuksen aamutoimiautomaatilleen. Perusteellisten tutkimusten jälkeen PRH:n asiantuntijat totesivat, että aamutoimiautomaatti täyttää patentoinnin perusedellytykset.Kirjailijat Havukainen ja Toivonen antoivat PRH:lle mielellään luvan hakea patenttia Tatun ja Patun nimissä patenttitietouden edistämiseksi. Yhteistyöehdotuksia tulee paljon, mutta vain herkullisimpiin niistä he lähtevät mukaan ja silloin aina koko sydämellä.

Tutustu Tatun ja Patun patenttihakemukseen ja sen käsittelyyn prh.fi-sivuilla.


Fennia Prizen palkinto kahdelle aineettomien oikeuksien hyödyntäjälle

PRH jakoi Fennia Prize -muotoilukilpailussa kunniamaininnan ja 5 000 euron arvoisen palkinnon aineettomien oikeuksien (IPR) menestyksekkäästä hyödyntämisestä.

IPR Excellence -kunniamaininta myönnettiin tällä kertaa kahdelle yritykselle, Konecranes Global Oy:lle C- ja S-sarjan nostolaitteiden patenteista ja mallioikeuksista sekä Woodio Oy:lle puukomposiittipesualtaiden patenteista ja tavaramerkkisuojauksista.

Fennia Prize -kilpailussa palkitaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan. Siirry Designforumin sivuille lukemaan lisää kilpailusta ja palkituista.

Maailman henkisen omaisuuden päivä on Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO) juhlapäivä. Vuonna 2020 Suomen-tapahtuma siirtyi poikkeusolojen vuoksi huhtikuulta lokakuulle. PRH järjesti tilaisuuden yhdessä IPR University Centerin ja Haaga-Helia-ammattikorkeakoulun kanssa.


Pohjoismaisten kaupparekisterien yhteishanke Nordic Smart Government 3.0 hahmotteli vision taloushallinnon digitaalisesta ekosysteemistä. Katso hankkeen päätöstilaisuuden tallenne YouTube-kanavallamme!